Welkom bij Dr. Peter Van Hoecke en Dr. Sofie Coolsaet


Ter info : van vrijdag 24/12 tot en met zondag 2/1/2022 zal de praktijk gesloten zijn.

Voor dringende problemen in die periode, bel 1733 aub.


Vragen over Covid-testen, resultaten, codes... ? Kijk eerst eens hier aub : https://mijncoronatest.be


Door de drukte kan het zijn dat U niet onmiddellijk teruggebeld wordt. Terugbellen gebeurt normaal gezien na de avondconsultaties. Als het echter te laat is uitgelopen, kan het zijn dat het pas de dag nadien is.

Heeft U een dringend probleem, meld het dan aub. aan telefoon ! U wordt dan onmiddellijk doorgeschakeld.

Dringend wil zeggen dat U dringend medische hulp nodig heeft, geen administratieve hulp dus (Covid vragen, positieve testen, quarantaine vragen, attesten e.d. zijn NIET dringend)Door de enorme toename van de Covid-epidemie zijn de telefoonlijnen vaak overbelast, zowel bij ons als bij het (tele-)secretariaat. Bel aub. zo weinig mogelijk en maak uw afspraak zo veel mogelijk online. Gelieve het nodige geduld te hebben gezien de telefonische overbelasting.


Om de kwaliteit van onze dienstverlening te bewaken, kunnen we momenteel geen nieuwe patiënten aannemen. Enkel reeds aangemelde patiënten kunnen afspraken maken. 


Gelieve met maximum 2 personen tegelijk op consultatie te komen. Dit om overbevolking in onze ruimtes tegen te gaan en de kans op besmetting te verminderen.


Belangrijk : teststrategie na hoog-risico contact zonder klachten


Er moet een PCR-test afgenomen worden, liefst op dag 5, maar niet vroeger.

Vanaf dag 4 mag U echter al de quarantaine verlaten ALS U ELKE DAG EEN ZELFTEST DOET.

De PCR-testen kunnen worden afgenomen door onze verpleegkundige Sonja (in de mate van het mogelijke) of in een testcentrum.

U kan een code krijgen via de tracers, als U niets hoort van hen kan U met ons contact opnemen, liefst via e-mail.

Met die code kan U een afpraak maken in een van de testcentra:

https://testcovid.doclr.be/#!/flow


Heeft U een gezinslid met een Covid-besmetting, stuur ons dan aub. een e-mail met de uitleg van de situatie en Uw GSM nummer. Wij contacteren U dan. Deze situatie vraagt extra aandacht die we beter persoonlijk bespreken.


Ons advies is om momenteel Uw contacten te beperken en zo snel al U kan Uw booster-shot te halen. We ijveren er met onze huisartsenkring voor om de vaccinatiecampagne drastisch te versnellen.Teststrategie bij patiënten met klachten

Heeft U klachten (al dan niet na een HRC), doe dan alvast een zelftest.

Is die positief, maak dan zelf een code aan (zie hieronder) of neem met ons contact op om dit te laten bevestigen via PCR.Denkt U een test nodig te hebben omdat u zich verkouden voelt of andere, (lichte) kenmerken van Covid of een positieve zelftest heeft,  ga dan naar volgende website en vul de vragenlijst in :

https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat

U kan dan via https://www.mijngezondheid.belgie.be/ een code aanvragen (via eID of ItsMe) waarmee U zich in de testcentra kan laten testen.Bel of mail niet voor het resultaat van Uw test aub ! Dat zal automatisch via mail naar U toegestuurd worden. Patiënten met een positieve test worden door ons zelf opgebeld. 

Het duurt momenteel soms tot 2 dagen vooraleer de test is gekend !Testen bij patiënten die een vaccin weigerden :

Niet-gevaccineerden (>12j) die een test nodig hebben voor hun covid-safe pass kunnen terecht bij de apotheek (sneltest), het labo van het ASZ in Aalst (na afspraak) en in de testcentra van bv. Beervelde en Merelbeke (PCR, kostprijs ong. 50€). Wij kunnen daar geen tijd voor voorzien in de huidige omstandigheden. 


algemene info :

Er worden geen ziekte-attesten of kine-attesten doorgestuurd zonder afspraak met een van de artsen. Medicatie kan enkel doorgestuurd worden als er een recente consultatie was (minder dan 3 maand geleden).


De parking op de oprit is voorbehouden voor patiënten met een handicap.

Probeer U zeker niet te keren op de oprit, U rijdt zich vermoedelijk vast in een van de plantenbakken ! Rij gewoon achteruit de oprit weer af aub.


Update : het belmoment is afgeschaft wegens een té grote telefonische overlast tijdens de consultaties.

U kan wel een telefonisch consult aanvragen bij het secretariaat. Geef Uw naam, telefoonnummer en vraag door, en de dokter zal U dan terugbellen na de avondraadplegingen of de dag nadien. Heeft U een dringend probleem, geef het dan duidelijk aan, dan wordt U toch doorgeschakeld. 
Patiënten die mogelijk besmet zijn met Covid-19, mogen NIET in de wachtzaal komen zitten maar wachten in de auto, tot het hun beurt is, en worden dan rechtstreeks naar binnen geleid. Houd Uw GSM bij de hand (noteer Uw nummer in de 'opmerkingen' als U de afspraak maakt), wij bellen U op als het Uw beurt is.Er kan opnieuw met Bancontact betaald worden. Gelieve zo veel mogelijk met de kaart (ook contactloos) of met Payconiq te betalen, zodat we zo weinig mogelijk met contant geld moeten werken.


Kom ook niet te vroeg op Uw afspraak, zodat de wachtzaal niet te vol zit.

  • Er zijn geen tijdschriften of speelgoed aanwezig om besmetting via die weg te vermijden. U kan gerust met elkaar praten, maar er is ook een vrij beschikbare Wifi (wachtzaalwifi) zonder code.
  • Er zijn zakdoekjes aanwezig, gelieve die na gebruik in de gesloten pedaalemmer te werpen. Gooi die aub. niet in de opening die voorzien is voor de bekers van de drinkwaterstand.
  • Er is de mogelijkheid om de handen te wassen in het toilet, de drinkwaterstand dient daar NIET voor !!

Voor zeer dringende, levensbedreigende noodgevallen : bel 112 !


Met vriendelijke groeten,

Drs. Peter en Sofie Van Hoecke - Coolsaet
Indien U een afspraak wenst voor dezelfde dag, vragen we U die vóór 11 uur te maken. 
Huisartsenpraktijk Bieststraat in Laarne - Kalken Laarne dokter huisarts